Vælg bæredygtigt design til krop og hjem

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Vælg bæredygtigt design til krop og hjem
0 Comments

Sponsoreret indhold

Det er blevet særdeles in at vælge bæredygtige løsninger, både når det gælder tøj til kroppen og interiør til hjemmet. Det er en positiv strømning, der ikke blot gavner miljøet og planeten i sidste ende, men også dit eget velvære og miljøet i dit hjem. Bæredygtige valg har nemlig en stor og positiv indvirkning på nærmiljøet, og samtidig involverer de holdbare løsninger og materialer, der kan holde i mange år.

I dette indlæg får du inspiration til at vælge bæredygtigt design. Det gælder både bæredygtigt tøj og beklædning og bæredygtigt inventar og interiør, som du kan omgive dig med i dit hjem. Bæredygtigt er nemlig bestemt ikke lig med uæstetisk, for heldigvis er der rigtig mange producenter, der forener disse to kvaliteter i skønne produkter.

Sådan finder du bæredygtigt tøj

Tøjindustrien er desværre én af de større syndere, når det kommer til CO2-udledning, og derfor kan det også svare sig at lede efter mærker, der producerer sit tøj mere bæredygtigt. Det vrimler nemlig med ansvarsbevidste tøjproducenter, der skaber smukke styles i mængder, der ikke trækker for mange ressourcer, og som ikke går på kompromis med kvalitet, såsom design fra Gorridsen.

Når du skal finde bæredygtigt tøj, er det derfor en god idé at lede efter eksempelvis lokale eller danske producenter. Det bør altid fremgå, hvor tøjet er produceret – og ellers kan du forhøre dig om sagen – og dette vil give dig en god fornemmelse for, under hvilke forhold dit potentielle tøjkøb er blevet produceret.

Fokus på bæredygtigt interiør

Såvel som at mange gerne vil støtte op om bæredygtig tøjproduktion, har rigtig mange mennesker også fået øjnene op for bæredygtigt interiør. Særligt når det kommer til de større møbler, som man bruger dagligt og i mange år.

Eksempelvis er senge af høj kvalitet et godt sted at sætte ind, ikke blot for at sørge for en ordentlig nattesøvn, men også for at vælge et langtidsholdbart og velproduceret møbel til soveværelset. Jensen-senge er et eksempel på et sortiment med højkvalitetsmadrasser, der ikke går på kompromis med produktionen.

Dine valg af interiør har en stor indvirkning på dit nærmiljø, og det er vigtigt at huske på den positive indvirkning, som gode valg af de ting, man omgiver sig med i hverdagen, har på din generelle livsførelse og -kvalitet. Det kan derfor bestemt godt betale sig at undersøge de bæredygtige og holdbare løsninger, når man skal finde interiør til sit eksisterende eller nye hjem.

Ligesom med tøj kan du som oftest læse dig frem til, hvor inventaret er fremstillet, eller du kan spørge producenten eller forhandleren direkte. Dette vil give dig en god indikation af, hvor bæredygtigt interiøret er, og derefter kan du tage stilling til, om det passer til dine mål og forventninger til bæredygtighed.