Tips til en ren og sund have oplevelse

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Tips til en ren og sund have oplevelse
0 Comments

Haver er den del af huset hvor folk kan koble fra og slappe af efter en stressende arbejdsdag. De er en vigtig del af ethvert hjem, og giver en følelse af ro. Derfor er det nødvendigt at holde dem regelmæssigt rene for at sikre, at din have holdes sund og rask, og vedbliver med at være det hyggelige samlingspunkt, som ens have kan være.

Sørg for at de planter du bruger i din have er sunde

Dette er nok det bedste proaktive skridt til at sikre, at din have er sygdomsfri og ren. Her er nogle ting du skal holde øje med, når du køber planter til din have for at sikre, at den er sund og fri for skadedyr; faste blade, velformede blomster og frugter samt veletablerede rodsystemer.

Vand dine planter regelmæssigt

Vand er afgørende for alle levende væseners overlevelse, og det gælder også for planter. Hvis du vander din have korrekt og på det rigtige tidspunkt, sikrer du, at planterne vokser sundt. Dette er helt afgørende for et sundt havemiljø, og det er vigtigt du vander dine planter regelmæssigt og efter behov. Dette gælder ikke mindst i de tilfælde, hvor der er områder af din have, der ikke får meget vand fra regn og andet nedbør.

Beskær dine planter regelmæssigt

Beskæring indebærer at man skærer døde eller syge stængler eller grene af en plante, for at fremme væksten, og for at holde planten sund og rask. Dette er endnu et godt tip til at sikre, at dine haveplanter forbliver sunde og vokser robust. Sørg derfor for at beskære dine planter regelmæssigt, der derudover også vil give meget i æstetikken.

Lad ikke ukrudtet eskalere

Ukrudt er uønskede planter. De spirer sporadisk frem i haven og konkurrerer med afgrødeplanter om vand og andre vigtige næringsstoffer. Det ville være bedst, hvis du fjerner dem, før ukrudtet vokser om sig, for at undgå usund konkurrence.

Sørg for at bortskaffe nedfaldet ukrudt

Nedfaldne eller udtørrede blade er en af de mest almindelige kilder til urene haver. Når disse blade falder ned, bliver de ofte båret af vinden over hele haven, og som følge heraf bliver alting til affald. Det er nødvendigt at fjerne sådanne blade med jævne mellemrum, for at bevare en pæn og nydelig have.

Hold orden i din have

En velordnet have er en fryd for ethvert øje. Arranger og omarranger dine krukker en gang imellem og sørg for, at dine beplantninger er ordnede, så du undgår overfyldning. Det giver rigtig meget i det æstetiske udtryk.

Få hjælp af en professionel gartner

Kvaliteten af den service som en professionel gartner leverer, kan ikke sammenlignes med noget andet. Disse personer er dygtige til at vedligeholde haven, og er bedre i stand til at give dig råd om, hvordan du bedst plejer din have og holder den ren.