Så meget betyder udformningen af et trappe gelænder for atmosfæren i dit hjem

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Så meget betyder udformningen af et trappe gelænder for atmosfæren i dit hjem
0 Comments

Alle rum har en stemning, som mennesker kan mærke, når de træder ind i det. Når vi beskæftiger os med design, kunst og indretning træner vi vores evne til at koble denne stemning med de konkrete elementer i et rum, der er med til at skabe den. Denne evne er for mange mennesker ikke intuitiv, men kan trænes gennem årene. For mennesker, der har dedikeret meget af deres liv til at blive dygtigere til det, betyder det, at de får skabt et blik for, hvilke elementer der kan skabes eller ændres for at danne harmoni og god stemning i et rum.

Et meget overset element i ethvert hus med flere etager er et trappegelænder. Det glider ofte let forbi det utrænede øje, men det har faktisk en enormt stor betydning for den overordnede æstetiske kvalitet af et rum. Her er to ting, du bør tænker over, når du skal vælge det helt rigtige trappe gelænder til dit hus.

Vælg de lækreste materialer.

Trappe gelændere er et af de produkter, der kan fremstilles i flest materialer. Det er en videnskab at forstå alle de forskellige måder, de kan fremstilles på. Hvert materiale har sine særlige egenskaber og æstetiske kvaliteter, og derfor kan det være en rigtigt god idé at danne sig et overblik over alle de typer af materialer, du kan vælge. Læs mere om trappe gelænder her, hvis du gerne vil styrke din forståelse af materialerne.

Find den helt perfekte form

Form er et fuldstændigt plastisk begreb, der kan ændres og manipuleres præcis som du vil. Du kan med fordel studere andre menneskers boliger, for at se hvordan de har udformet deres trappe gelænder, og tage notits af, hvordan den specifikke udformning påvirker stemningen i rummet. Når du har registreret dette i flere forskellige hjem, vil du efterhånden have opbygget en sans for, hvilken form for trappe gelænder der vil fungere godt i lige præcis dit hjem, og være med til at skabe den helt særlige stemning, du gerne vil have i dit hjem.

Herfra kan du gå i dialog med en professionel, der beskæftiger sig med at udfærdige trappe gelændere. De vil kunne rådgive dig yderligere, og I vil i fællesskab kunne finde frem til, hvordan dit nye element skal fremstilles, og hvilken form det skal have. Når du er nået til dette punkt i processen, er du klar til at få det trappe gelænder, der passer til dig og dit hus.