Et fadølsanlæg pynter altid

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Et fadølsanlæg pynter altid
0 Comments

Der er nok ikke særlig mange mænd der ikke drømmer om at få deres eget fadølsanlæg hjemme ved dem selv. Der er nok heller ikke mange der ikke en varm sommerdag hvor man har glemt af gå en kold øl i køleskabet der ikke har tænkt tanken, at det kunne være en super god idé at få et fadølsanlæg så man altid har mulighed for at få en kold fadøl. Sådan et superfedt ølglas, der passer lige præcis til den øl som man skal til at have. Dog bliver det ved drømmen for mange mennesker, for det koster en del, og hvis man så også skal ud at købe øl til det, så giver det ret hurtigt til en dyr omgang. Der findes dog heldigvis råd for det, for det er faktisk muligt at lave sit eget fadøl

Lav dit eget fadøl

Hvis du ikke allerede brygger øl, så er det nok ikke noget du har tænkt over. Hvis du selv har prøvet det, så sidder du nok og nikker nu og tænker at det er en fantastisk idé. Når man brygger øl og hælder det på flasker, så er der noget arbejde med at gøre flaskerne rene efter de er brugt. Det er uanset hvordan man vender og drejer det, ikke den sjoveste opgave når man leger med ølbrygning. Flaskerengøring er for nu at side det, en lidt træls opgave, som man gerne var foruden. Det er heldigvis muligt, for hvis man laver sit eget øl, så kan du hælde det på fadølsfustager, og så har du sikkert kun en beholder du skal gære ren. Der er lidt arbejde i at gøre i fustage ren, men det er slet ikke lige så meget som du bruger på at gøre flasker rene til et tilsvarende bryg. Du gør blot fustage ren, og så hælder du dit øl derpå. Du kan så vælge at lade det eftergære på flaskerne, eller du kan vælge at tilsætte Co2 som du kender det fra købe øl. Det er lettest at tilsætte og det tager ikke lang tid.

Når du har fået CO2 i det færdige øl, så lad det stå og lagre lidt, så er du klar til at tappe din egen fadøl. Det er en helt vild fornemmelse første gange man gør det, for det bliver på en eller anden måde mere rigtigt når man laver fadøl. Vennerne bliver også lige en tand mere imponeret når man tapper en fadøl til dem. Langt de fleste drømmer jo om et fadølsanlæg så hvis man får et fadøl ved en af sine venner, så kan det så godt være man lige kommer forbi en ekstra gang. Det kunne også være man lige skulle prøve at lave øl selv.