Fotografisk kunst finder plads i de danske hjem

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Fotografisk kunst finder plads i de danske hjem
0 Comments

Fotografiet har på det seneste årtier blevet en mere anerkendt kunstart – fotokunsten står frem som et kunstnerisk medie på højde med alle de andre velkendte kunstarter som, malerier, grafisk, medier og formning. Men i Danmark har landets beboere være relative langsomme til at anerkende fotografiet, men nu har det fundet sted i mange af danskernes hjem. Her er fotokunsten blevet en trendy del af det morderne hjem. Dekorative vægge, hvor der hænger flere fotografiske billeder indrammet i alle slags størrelser, som til sammen udgøre et større perspektiv og kunststil. Hvilket har gjort mange danske fotokunstnere mere synlige og anerkendte for deres måde at udtrykke deres kunst. Fotografiet er blevet moderne inden for den danske boligindretning, hvor dette både har en høj kunstnerisk værdi og samtidigt fortæller en historie eller reflektere virkeligheden. I lande som USA, Tyskland og vores nabolande, har fotokunsten længe været en kunstart, som kunne findes i de flestes hjem og gallerier. Men fotokunsten har gjort det nemmere og mere prisvenligt at få anerkendt kunst i sit hjem, hvilket nok hænger sammen med medies natur. Fotokunst kan trykkes i mange varianter og på mange overflader, frem for kunst som malerier. Malerier er der ofte kun lavet et eksemplar af, hvor prisen også følger udbuddet.

 

Kunstgallerier

 

I lang tid har danskerne set kunstgallerier, som noget man besøgte fysisk. Dette hænger nok sammen med at mange kunstarter som malerier ofte kun findes i ét eksemplar. Hvilket derfor tilfører forskellige gallerier en værdi og en grund til at besøge disse. Men med fotokunstens indtrængen hos de danske hjem, kultur og i kunstmiljøet, er det blevet mere online. Dette skyldes at fotokunsten er et medie, der kan trykkes i mange eksemplar og derfor er oplagt at tilbyde forbrugerne, at kunne købe kunsten online. Hvilket har skabt en stor konkurrence hos de danske kunstgallerier og fotokunstnere. Derfor vil det være en god idé at man allerede inden, man begynder at beslutte sig for at købe fotokunst, sætter sig ind i stilarter og finde inspiration til, hvilken fotokunst der er findes på markedet.

 

Stilarter og inspiration

 

Der findes mange hjemmesider, hvor man kan finde god inspiration til fotokunst og hvilken stil man skal gå efter. Valget for den rette fotokunst udspiller sig af, hvad man gerne vil udtrykke med kunsten. Farverig og surrealistisk fotokunst egner sig godt til minimalistiske og sterile hjem, hvor simplet og enkelt fotokunst kan give et roligt og afslappende udtryk i mere alternative hjem. Andre gange, kan det være man skal gå efter at købe kunst efter historien bag fotokunstneren. Ved anderledes billeder opvækker man folks opmærksomhed og indbyder til spørgsmål, hvilket også kunne være en reaktion man vil opnå med den kunst man køber.