Sjove DIY-projekter, du kan lave med hele familien

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Sjove DIY-projekter, du kan lave med hele familien
0 Comments

Sponsoreret indhold

At involvere børnene i DIY-projekter i en tidlig alder vil hjælpe dem med at få selvtillid og kompetencer, som de kan bruge igennem hele livet. Når I arbejder på disse projekter i fællesskab, skaber det også en fantastisk forbindelse mellem dig og dine børn. Denne artikel har til formål at give dig inspiration til nogle supersjove DIY-projekter, som du kan lave i fællesskab med dine unger, så de får en sjov oplevelse og kompetencer, der er fantastiske at have i fremtiden.

De bedste DIY-projekter til familien

I kan for eksempel bygge en bogreol ud af træ. Det vil lære dem om træarbejde, hvordan man måler op, saver, skruer og meget andet. Når projektet er færdigt, kan en sjov udvidelse på projektet være at male bogreolen i en relevant farve for barnet og installere den på børneværelset. Det kan gøres på en dag eller weekend, hvis I har alle redskaber ved hånden.

I kan lave jeres egne smykker eller andre dekorative kreationer med perler. Du kan købe keramikperler i flot kvalitet hos amaida.dk.

I kan også bygge et træhus. Brug noget tid i baghaven med ungerne, og byg et sjovt træhus, som børnene kan lege i. I kan lave det så avanceret eller så simpelt, som I ønsker det. Inden du begynder at spendere mange penge på træbrædder, kan du med fordel tjekke, at du ikke allerede har en masse gamle materialer, der kan bruges til formålet.

En endnu mere simpel ting, man kan lave sammen med børnene, er at male sten. Dette projekt er særligt velegnet til de mindste børn. Saml nogle sten, for eksempel på jeres næste strandtur, og sørg for, at stenene er så flade som overhovedet muligt, da det gør dem nemmere at male på. Find derefter nogle forskellige farver, og begynd at dekorere stenene. I kan for eksempel lave en mariehøne, en blomst, en sommerfugl, en fisk eller noget helt andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser her.

I kan også vælge at lave et spil, som for eksempel stigegolf eller det såkaldte Cornhole-spil. Det burde ikke være svært at finde en vejledning på nettet, og når I er færdige, har det ikke kun været en sjov oplevelse at lave selve spillet, det har også resulteret i et havespil, som I kan spille, når vejret er dejligt.

En anden klassiker, I kan lave som fælles DIY-projekt, er et fuglehus. Det lærer børnene om træarbejde, samtidig med at fuglene får lyst til at besøge jeres have, så børnene også kan lære mere om det danske fugleliv. Det kan gøres på et par timer, så det er et projekt, der er overskueligt.

Konklusion

Med denne lille liste har du forhåbentlig fået en smule inspiration til, hvad din næste weekend med ungerne kan bruges til. Husk, at børnene skal hygge sig med at lave projekterne, samtidig med at de lærer noget. Der findes naturligvis mange andre sjove DIY-projekter at give sig i kast med, men de nævnte er nogle af de bedste, da de er børnevenlige og ikke behøver at vare længere end en weekend.