Guld og grønne skove – sådan får du mere ud af din have  

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Guld og grønne skove – sådan får du mere ud af din have  
0 Comments

Sponsoreret indhold

Hvis du er så heldig at bo i hus med have, kan du måske genkende, at man ofte ikke får brugt haven helt så meget, som man kunne tænke sig. Måske kan du ikke helt tage dig sammen til at få anlagt det højbed, du egentlig ønsker dig, eller måske mangler du stadig at få købt det perfekte havebord, så du kan invitere gæster til grillaftener på terrassen.

Uanset hvad du drømmer om, behøver det i hvert fald ikke være et uoverskueligt projekt at få gjort din have til et rart sted at være – læs med her, og få et par enkle og gode tips med på vejen, så du kan udnytte din haves fulde potentiale!

Inde og ude – nyd din have året rundt!

Som indbygger af Danmark kan vi ofte nyde godt af en mild og varm sommer, men vi må desværre også se i øjnene, at vores klima byder på mange måneder med kolde temperaturer, regn og blæst. Det behøver dog ikke gå ud over din tid i haven. Der er nemlig mange gode muligheder for at indrette haven, således at du kan nyde det grønne og friske haveliv uden for sommermånederne.

Du kan med fordel vælge at anlægge en overdækket terrasse, så du kan nyde haven trygt i læ for regn, blæst og gråvejr. Der er flere forskellige måder at overdække din terrasse, men en moderne mulighed er eksempelvis Weinor Renson Glatz, der på elegant vis lader dig designe din terrasseoverdækning, så den passer lige netop til din boligs udtryk og dine behov. Du kan endda få endnu mere ud af din terrasseoverdækning ved at inkludere en varmelampe, der kan holde dig lun langt ind i efteråret.

Terrasseoverdækningen er ikke kun en fordel i de koldere måneders vejr, for med en overdækket terrasse er det nemlig nemt og bekvemt at montere solafskærmning ovenpå, f.eks. i form af en markise. Således kan din overdækkede terrasse også komme dig til gode i sommermånederne, hvor man sommetider næsten kan få for meget af den direkte, bagende sommersol.

Spisekammeret lige uden for døren

Din have kan på mange måder omkranse din bolig på dekorativ vis og virke understøttende for din indretningsstil og æstetiske sans. Men udover smukke blomster og planter kan du også nemt anlægge et mindre spisekammer lige uden for din dør. Selvom du måske ikke har de eftertragtede grønne fingre, findes der et væld af dejlige grøntsager, bærbuske, frugttræer og rodfrugter, der ikke kræver meget pleje eller avancerede teknikker for at give et udbytte, der kan imponere spisegæsterne. Særligt forskellige former for urter er relativt nemme at passe, og flere af disse kan man endda nyde året rundt.

At indrette sin have kan være et hyggeligt og sjovt projekt at give sig i kast med – og heldigvis ender man oftest ud med et resultat, man kan nyde mange år frem i tiden.