Har du en arkitekttegnet boligdrøm?

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Har du en arkitekttegnet boligdrøm?
0 Comments

Mange går i dag rundt med ønsker og drømme, om at få deres helt eget sted, som de kan kalde for deres nye hjem. Der kan være mange sider af sagen, når det kommet til, hvad drømmehjemmet indebærer.

Ikke to personer ens, hvorfor der kan være et hav af drømme, dog har arkitekttegnede huse oplevet en stigende efterspørgsel de seneste par år. Der kan være mange årsager til hvorfor.

 

Tegnede drømme

For mange årsager er et arkitekttegnet hus ensbetydende med status, eksklusivt og udfoldelse af kreativitet og sin egen fantasi, hvor det for andre kan betyde noget helt fjerde. Men selvom at opførslen af arkitekttegnet huse har vokset de seneste par år, er der stadigvæk mange folk, som ser det som en fjern og uopnåelig ting.

Dette er delvist korrekt…

Men ikke nødvendigvis fuldstændigt korrekt!

 

De små altafgørende detaljer

Ligesom med alt andet byggeri og boligbyggeri, er der omkostninger og udgifter forbundet. Det betyder selvfølgeligt, at du skal have et budget og opsparing, hvis du skal kunne realisere din boligdrøm. Men hvor meget du skal have stående til rådighed afhænger af, om hvor meget du skal have bygget, og om du finansierer byggeriet gennem et boliglån – og hvor stort et lån også.

Hertil kræver det selvfølgeligt også, at du har din privatøkonomi på plads, så du kan finansierer byggeriet og tilbagebetale eventuelle lån.

Har du et solidt eller tilstrækkeligt økonomisk fundament til at få din drømmebolig opført, kan du her gøre brug af et par metoder, som kan forbedre din økonomiske tilstand yderligere.

Strategiske satsninger til mere sindsro

Afhængig af din situation, er du ikke nødvendigvis nødsaget til at gøre brug af flere eller alle de listede metoder forneden. Det kan anbefales, at du gør op med dig selv, hvad du ønsker i forhold til listen. Jo flere metoder, som du gør dig bevidst på, og vælger at følge, jo bedre kan det blive for dig.

  1. Slå dig sammen med andre
  2. Udlej rum og værelser
  3. Byg færre værelser
  4. Byg mindre værelser
  5. Undlad etager
  6. Byg færre m^2
  7. Overvej materiale valget
  8. Få et lavenergihus

Som udgangspunkt bliver dit boligbyggeri dyrere, når du skal have bygget mere, hvilket omfatter etager og rum. Ligeledes spiller materialer også en betydelig rolle, for eksempel, kan du spare yderligere ved at vælge træ end beton, da det er naturligt fremkommende naturresurse, i modsætning til beton som skal fremstilles kemisk.

Selvom træ ikke er det foretrukne valg Danmark, kan du stadigvæk få nærmest alle fordelene, som du kan få ved et almindeligt beton byggeri. Det er nemlig i dag muligt at opføre lavenergi træhuse og lignende. Det kan anbefales, at du selvfølgeligt undersøger dine muligheder i forhold til din boligdrøm.