5 måder til at gøre din forhave mere behagelig

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  5 måder til at gøre din forhave mere behagelig
0 Comments

Står du som husejer og aner uråd om, hvordan du kan gøre din have mere spændende? Eller hvordan du kan få et mere behageligt uderum? Læs med i dette indlæg, hvor vi giver dig 5 gode råd til, hvordan du kan løfte dit uderum til nye højder.

 

Hvem og hvad

Når det kommer til indretning af din forhave, kan det give god mening, at du først gør op med dig selv, hvad din stil er. Ens have har det med at afspejle ens personlighed i en næsten lige så stor grad, som ens hjem gør.

For eksempel, ønsker nogle grønne og frodige haver der næsten afspejler et jungle paradis, hvorimod andre ønsker lidt mere minimalisme eller noget helt tredje. Og det samme gør sig vel også gældende for dig.

Er du i tvivl om din stil eller, hvilken stil du gerne vil have i din forhave, kan det give god mening at hente inspiration fra naboer eller fra nettet. Du kan her gå ind på sider såsom Pinterest og lignende, hvor du kan kigge rundt og hente inspiration fra andres haver. Når du har afklaret, hvad du ønsker eller har fået en idé om, hvilken du skal køre, er næste skridt, hvor du kan starte.

 

Alle veje fører til Rom

Når det kommer til ens have, kan der være mange steder, hvor du kan starte. I langt de fleste tilfælde afhænger det af din have, og hvad du har lyst til. Det afhænger også af, hvor meget arbejde du ønsker, da nogle haveprojekter godt kan tage sig god tid.

Men nogle af de gængse områder, hvor du kan starte er:

  1. Forhave hegn
  2. Klip græsset
  3. Dekorerer efter behov
  4. Få opsat hyggelige afkroge
  5. Flere planter, blomster og træer

Har du sat dig for, at din forhave har brug for en hjælpende hånd på alle 5 punkter, bør du starte med den, som du synes er vigtigst først. Hvis du alligevel har sat dig for, at du skal lave dem alle, behøver du ikke at stresse.

 

Hvor bør jeg starte?

Herudover kan det give mening at starte med enten de mere tidskrævende haveprojekter først eller tage alle de mindre, således at du får et mere behageligt uderum, som du kan nyde. Ønsker du mere privatliv, kan det give bedre mening, at du starter med at få opsat et nydelige forhave hegn, fremfor at begynde at plante blomster og lignende.

Det er nemlig ikke alle der ønsker et frit indsyn til deres have og dermed liv, hvilket der kan gode mening til. Ligeledes er det heller ikke alle, som har hække eller buske, der er store nok til at dække indsyn fra nysgerrige personer.

Du kan læse mere om valget mellem hegn eller hæk her.