Sådan skaber du en rolig atmosfære med et rundt spisebord

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Sådan skaber du en rolig atmosfære med et rundt spisebord
0 Comments

Hvis du går op indretning, er du sikkert opmærksom på den store indflydelse, forskellige geometriske former kan have på den oplevelse, man får af at være i et rum. Mange runde former kan give en blød og rolig fornemmelse, mens mange kanter kan give en lidt mere stimulerende oplevelse af at være i rummet. Der er mange måder at bruge denne indsigt på. Her er tre råd til, hvordan du kan arbejde med forskellige former, når du indretter et rum

Komplementer det runde med det skarpe

Runde former giver ro og får de forskellige elementer i rummet til at flyde sammen. Omvendt giver skarpe kanter en følelse af orden samt et lidt mere stimulerende udtryk. Mange kanter kan også skabe former, der er meget symmetriske, og som giver en fornemmelse af orden og system, hvor de runde former let kan føles lidt mere udflydende og usystematiske.

Der er god grund til både at arbejde med det runde og det kantede, når du skal indrette et rum. Det giver den rolige, behagelige fornemmelse, som det runde giver, samtidig med at du får systematikken og stimulansen fra det mere kantede. Du kan for eksempel prøve at kombinere et rundt spisebord med en kantet lampe ovenover. Dette vil give dig det bedste fra to verdener, så du får et behageligt og samtidigt dynamisk rum at opholde dig i.

Brug firkantede former til at organisere dit rum

Firkanter er gode at arbejde med, hvis du gerne vil skabe systematik. Hvis du har en masse ting, du gerne vil have sat i orden, kan det derfor være en rigtigt god idé at have et firkantet skuffesystem, der skaber orden for blikket og hjælper dig med at overskue, hvor du har lagt dine ting henne. Det samme gælder for rum, hvor du skal arbejde og være aktiv. Her kan det styrke din effektivitet at arbejde med firkantede former, fordi de giver dig et større overblik over rummet og dit arbejde.

Brug runde former til at skabe en rar stemning

Hvis vi tænker på gamle kirker og slotte, bliver det klart at disse ofte er præget af buer og runde former. Dette har selvfølgeligt en strukturel årsag, fordi buer er effektive til at opretholde sig selv i lang tid. Det har dog også en indretningsmæssig årsag, som er at buerne er med til at skabe en behagelig og rolig atmosfære i rummet. Dette kan du udnytte, når du skal indrette et rum. Du kan for eksempel lave buede dørkarme, der får overgangen til ét rum til et andet til at føles blødere. Du kan også have et rundt objekt i midten af et rum, som skaber samling i rummet, og giver det en symmetri, der skaber balance og ro. Dette kan for eksempel være en lysekrone eller et rund bord.