Det designede slot i hjemmet

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Det designede slot i hjemmet
0 Comments

Kom du trygt med hjem til mig

Mange danske hjem er præget af dansk design og det rene nordiske look, men mit hjem er noget anderledes, fortæller Eran Østergaard, når han viser os rundt i sit hjem. Jeg har taget en fotograf med. Inden da har vi begge to haft fat i vores safety razors for at komme til at se ordentlige ud. Er der noget, Eran Østergaard går op i, så er det nemlig ens look, og det gælder både ude og hjemme, og i hjemmet såvel som på arbejdspladsen. I det hele taget går han meget op i udseende og design. Han er kendt for at poste billeder på Insta, hvor han står med sin safety razor foran spejlet og barberer sit fuldendte skæg. Han er helt klart det, man kunne kalde, en smuk mand.

Kunsten at fyre den af derhjemme

Jeg er da lidt af en prins

Jeg har indrettet mit hjem, så jeg kan have det sjovt her, fortæller han os, og min fotograf tager et billede af ham, hvor han står og læner sig op ad vindueskarmen. Nogle vil nok sige, at jeg er lidt af en prins, og, ved I hvad, det er jeg da også. Det sidste siger han med et smørret grin, men man forstår godt, at ironien ikke er alt for tyk. Sådan er det i den kreative klasse, københavnerklassen, eller det, man kunne kalde den snakkende klasse. Han kan finde ud af at præsentere sig selv verbalt og rent fysisk; både, hvad angår sit personlige udseende, sine omgivelser og sit hjem. Jeg er lidt forarget over den måde, han iscenesætter sig selv, men noget i mig er også lidt af en fanboy, det må jeg ærligt indrømme. Kunne jeg da bare barberer mit ansigt så kunstnerisk, så elegant, så tæt, og stå så skarpt som ham.

Det her er en rede og en magnet

Det er ikke nogen overdrivelse, hvis jeg kalder Erans hjem for en magnet. Folk flokkes da også om at komme med til hans fester. Nok fungerer Erans hjem som en magnet for den snakkende københavnske klasse; kunstkenderne og alle de socialites og hangarounds på den scene, men det er også et lidt skræmmende tidsbillede af en krukkethed, som vi har tilegenet os, siden de sociale medier gav os muligheden for at iscenesætte os til nær ukendelighed ude i det digitale liv.

Erans hjem er en rigtig rede for det moderne liv, og jeg beundrer ham for det; den måde, hvorpå han bare barberer den ged, som hedder 2022. Alligevel er jeg også glad for mit eget hjem, mit eget liv, som i sammenligning er en rønne, men jeg har også min helt egen ged, som jeg forsøger at barberer hver dag.