Sådan rengør du din facade som en professionel

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  Sådan rengør du din facade som en professionel
0 Comments

Det er ingen hemmelighed, at det er vigtigt at holde din facade ren. Det får ikke kun dit hjem til at se godt ud, men det kan også øge levetiden for din maling og forhindre vandskader i at opstå. Men med så mange forskellige produkter på markedet kan det være svært at vide, hvor man skal starte, når det kommer til rengøring af din facade. Her er en hurtig guide til kvinder, der ønsker at rengøre deres facader som en professionel. 

Trin 1: Vælg det rigtige rengøringsmiddel

Det første skridt i rengøringen af din facade er at vælge det rigtige rengøringsmiddel til opgaven. Afhængigt af hvilken type facade du har – vinyl, mursten, træ eller stuk – har du måske brug for et andet rengøringsmiddel eller en anden koncentration af rengøringsmiddel. Hvis du f.eks. har vinylbeklædning, skal du bruge en mild blegemiddelopløsning; men hvis du har mursten eller stuk, skal du i stedet bruge et syrebaseret rengøringsmiddel. Du bør også være opmærksom på eventuelle advarsler eller instruktioner, der er trykt på etiketten på det rengøringsmiddel, du køber. 

Trin 2: Forbered din facade 

Når du har valgt et egnet rengøringsmiddel og læst alle anvisningerne, er det tid til at forberede din facade til rengøring. Start med at sprøjte store dele af dit hus ned med en haveslange indstillet på lavt tryk, så snavs og støv løsnes fra overfladen, inden du begynder at skrubbe. Afspær derefter alle vinduer og dørkarme, der ikke skal rengøres, og beskyt eventuelle planter, der vokser i nærheden af din facade, ved at dække dem med plastikfolie eller presenninger, før du går videre til trin tre. 

Trin 3: Skrub din facade ned 

Nu er det tid til lidt albuefedt! Få fat i nogle beskyttelseshandsker, og begynd at skrubbe hver sektion af din facade ned en ad gangen med en langskaftet børste, der er dyppet i den rengøringsopløsning, som du købte tidligere i trin et. Sørg for at bruge blide strøg for ikke at beskadige nogen del af dit hus, mens du stadig giver hvert område masser af opmærksomhed – især de steder, hvor der er tendens til at danne skimmel og meldug – og skyl hver sektion af, så snart du er færdig med at skrubbe den ned med en haveslange, der igen er indstillet på lavt tryk.  

Konklusion 

Rengøring af din facade behøver ikke at være skræmmende! Og hvis du virkelig mener, at du ikke kan gøre det selv, kan du besøge https://www.renoverflade.dk/ og få professionel hjælp. Med denne enkle guide kan kvinder overalt nu passe deres facader som professionelle uden at skulle tilkalde forstærkninger (og bruge mange penge). Følg disse trin nøje, og snart nok vil alle øjne være rettet mod dit smukke hjem! Held og lykke!