3 tips til at få mere kunst i hjemmet

Kunstzonen.dk: Bolig- og designmagasin ←  > Artikler >  3 tips til at få mere kunst i hjemmet
0 Comments

Dette indhold er sponsoreret

Kunst er ikke kun forbeholdt gallerier og museer. Kunst kan også være en del af indretningen i dit hjem, og det behøver ikke nødvendigvis at være dyre kunstværker. Der er mange måder, du kan få mere kunst i hjemmet på en budgetvenlig måde. Læs med her og få inspiration.

Start i de små og find farverigt glaskunst

Når man skal finde nyt kunst til hjemmet, behøver det ikke være ensbetydende med, at du skal ud og investere i store malerier eller dyre skulpturer. Du kan sagtens finde smuk glaskunst, der passer ind i ethvert hjem, og som ikke koster alverden. Disse mindre kunstværker er ofte meget farverige og vil pryde ethvert rum. Du kan for eksempel finde glaskander eller karafler i dansk design, som er unikke, og som vil give ethvert køkken eller spisestue et personligt præg. Glaskander kan bruges til andet end vand under middagen. Man kan eksempelvis bruge glaskander til vin eller som en vase til en buket blomster.

Gå på jagt i genbrugsbutikker og på loppemarkeder efter billige kunstværker

Hvis man er på udkig efter billige kunstværker, kan man med fordel gå på jagt i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Her kan man finde mange forskellige slags kunstværker, som ikke koster alverden. Ofte vil disse kunstværker have en historie bag sig, og derfor kan de også have en større værdi end deres pris udtrykker. På den måde kan man sige, at man faktisk får meget mere for pengene, når man køber et billigt kunstværk i en genbrugsbutik eller på et loppemarked. Derudover er det også en god idé at gå efter mindre kunstværker, da de typisk er billigere end store kunstværker.

Lav selv små kunstværker til at hænge på væggen eller stille på reolen

En anden ting, man kan overveje at gøre for at få mere kunst ind i hjemmet, er at hænge nogle billeder op på væggene. Dette behøver ikke nødvendigvis at være dyre kunstværker, men det kan også være små billeder eller plakater, som man selv har lavet. På den måde kan man få sat sit personlige præg i sit hjem. Man kan også investere i en reol, hvor man kan stille nogle af sine egne små kunstværker, så de stadig er synlige for alle, der kommer ind i rummet. På den måde kan man nemt og hurtigt ændre udtrykket i et rum – uden at det behøver at koste en formue.

Kunst er fantastisk til at give personlighed og sjæl til hjemmet. Forhåbentligt er du blevet inspireret til, hvordan du kan få mere kunst ind i dit hjem.